Ο γνωστός ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση δύο εκ των κατηγορουμένων για την πρόσφατη υπόθεση των «νονών της νύχτας», κάνει λόγο για πιθανή «υπόθεση-φούσκα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Espresso», υπογραμμίζει ότι το κατηγορητήριο των πελατών του είναι σαθρό και τα στοιχεία της αστυνομίας ελλιπή.

Αναλυτικά τι είπε: «Δεν θέλω να τη χαρακτηρίσω ακόμη «φούσκα». Υπάρχει όμως μέγας κίνδυνος να αποδειχθεί «φούσκα» η υπόθεση αυτή, για πραγματικούς λόγους. Από τη μία η αστυνομία κάνει τη δουλεία της και καλά κάνει, από την άλλη όμως, δεν μπορεί άσχετα μεταξύ τους άτομα χωρίς εμφανή εμπλοκή να εκτίθενται και να συκοφαντούνται. Δεν υπάρχουν μάρτυρες στη δικογραφία που σχηματίστηκε, η οποία βασίζεται ουσιαστικά μόνο σε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Οι παλιοί δικηγόροι λένε ότι όσο πιο «φουσκωμένη» και υπερβολική είναι μια δικογραφία, τόσο πιο εύκολα καταρρίπτονται οι κατηγορίες στο δικαστήριο…».

-Ο πελάτης σας δηλαδή είναι αθώος;
«Το μόνο «στοιχείο» που υπάρχει σε βάρος του είναι η κουμπαριά του με έναν από τους αποκαλούμενους νονούς και μιλάει στο τηλέφωνο με έναν δεύτερο χωρίς να υπάρχει κάτι το επιβαρυντικό σε αυτές τις συνομιλίες. Σεβαστή μεν, αλλά άδικη και χωρίς αιτιολογία η απόφαση περί προσωρινής κράτησης του».

-Ο εντολέας σας φέρεται να εμπλέκεται σε δύο από τις πιο γνωστές δολοφονίες των τελευταίων ετών, του Γεράσιμου Μαυράκη και του Μπάμπη Λαζαρίδη.
«Ανοησίες… Ένας αστυνομικός καταθέτει ότι δέχτηκε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην Ασφάλεια και του κατήγγειλαν ότι ο εντολέας μου ενέχεται σε αυτές τις δολοφονίες. Αυτή η γελοιότης ούτε καν ως ένδειξη ενοχής δεν μπορεί να εκληφθεί. Γι ‘αυτό και δεν του απαγγέλθηκε σχετική κατηγορία. Τα υπόλοιπα είναι παραφιλολογία και κουτσομπολιά. Πιστεύω ότι η πορεία της ανάκρισης θα καταδείξει την αθωότητα του. Έχει νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα και δύο ανήλικα παιδιά. Είναι κρίμα να συκοφαντείτε άδικα…».