Δικογραφία σε βάρος ενός 30χρονου για αποπλάνηση ανήλικης μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η μητέρα της 13χρονης υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου, ο οποίος είχε επικοινωνία με την κόρη της, μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος msn- messenger.

Ο 30χρονος εμφανίσθηκε ως καθηγήτρια μαθηματικών και κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ανήλικης.

Από ψηφιακή έρευνα και μετά από δίμηνη ανάλυση εξακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του άγνωστου δράστη και συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι ανήκουν σε άνδρα, ηλικίας 30 ετών.

Κλιμάκιο Αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στις Σέρρες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 30χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος μετά από την επιτόπια έρευνα εξειδικευμένου Αξιωματικού, διαπιστώθηκε ότι περιείχε στοιχεία που αποδεικνύουν την είσοδο του στο διαδίκτυο με το επίμαχο όνομα χρήστη, τον συγκεκριμένο χρόνο.

Ο άνδρας παραδέχτηκε ότι εισερχόταν σε προγράμματα ανταλλαγής μηνυμάτων, χρησιμοποιώντας τις επίμαχες ηλεκτρονικές διευθύνσεις καθώς και ότι συνομιλούσε με την ανωτέρω ανήλικη.