Στην περιοχή Παρόρτι της Σπάρτης εντόπισε η Ασφάλεια, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, κοντά στο σπίτι ενός Ρουμάνου μια βαλίτσα και ένα σάκο που έκρυβαν ένα μικρό θησαυρό. Περιείχαν 39 χριστιανικές εικόνες διαφόρων διαστάσεων, 4 μεταλλικά Άγια δισκοπότηρα μετά των πινακίων της Θείας Κοινωνίας, 2 μεταλλικές βάσεις κηροπηγίων και 3 ηλεκτρονικούς ενισχυτές παλαιού τύπου.

Ο Ρουμάνος προσήχθη στην ασφάλεια Σπάρτης και ομολόγησε ότι αυτός είχε κρύψει τα παραπάνω αντικείμενα, ενώ ισχυρίστηκε ότι τα είχε αγοράσει το τελευταίο χρονικό διάστημα από έναν άλλο ομοεθνή του και σκόπευε να τα μεταφέρει στη Ρουμανία.

Η αστυνομία προχώρησε σε έρευνα στο σπίτι του Ρουμάνου στο Παρόρι και εκεί βρήκε, 14 χριστιανικές εικόνες διαφόρων διαστάσεων, 2 Laptop, 4 ενισχυτές, 3 ηχεία διαφόρων μεγεθών, 2 ασημένια κηροπήγια, 2 σταυρούς, 1 ξύλινο αντικείμενο με ζωγραφιά του Ιησού Χριστού, 1 μεταλλικό εκκλησιαστικό σκεύος βαπτίσεως, 1 γεννήτρια ρεύματος και διάφορα ακόμα ηλεκτρικά αντικείμενα και χαλιά.

Η ασφάλεια που κατάσχεσε όλα τα ιερά σκεύη και τα αντικείμενα, εκτιμά ότι προέρχονται από κλοπές που έχουν διαπραχθεί από τους δύο Ρουμάνους, σε ναούς ή καταστήματα της περιοχής και των όμορων νομών και για τον λόγω αυτό καλεί ιερείς των ναών της ευρύτερης περιοχής του νομού Λακωνίας ή ιδιοκτήτες καταστημάτων, που έχουν πέσει θύματα κλοπής, να πάνε στην ασφάλεια Σπάρτης για πιθανή αναγνώριση και απόδοση των αντικειμένων.