«Οργώνει» τη βιομηχανική περιοχή του Βόλου κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας που συχνά αποκαλύπτουν πράματα και θάματα! Εργαζόμενοι που δεν ασφαλίζονται και η αμοιβή τους δεν ξεπερνά το επίδομα ανεργίας, καταστάσεις προσωπικού αθεώρητες που αναρτώνται μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου και συνθήκες εργασίας που δεν επιτρέπεται καν το διάλειμμα για τα απολύτως απαραίτητα (κολατσιό και φυσικές ανάγκες) είναι μερικές από τις καταγγελίες που φτάνουν πιο συχνά στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, σπανιότερα όμως στην Επιθεώρηση Εργασίας εξαιτίας του φόβου της απόλυσης.

Έμειναν άφωνοι οι συνδικαλιστές που βρέθηκαν σε βιοτεχνία παρασκευής τροφίμων πρόσφατα, όταν ψάχνοντας τους ανασφάλιστους εργαζόμενους για τους οποίους υπήρχε τηλεφωνική καταγγελία, διαπίστωσαν ότι «χτύπησε συναγερμός» και οι αλλοδαποί κρύφτηκαν στην αποθήκη με τα άλευρα για να μην γίνουν αντιληπτοί.

Σε άλλη περίπτωση, ανασφάλιστοι εργαζόμενοι πήραν την εντολή να κρυφτούν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο τροχαίο υλικό και παρέμειναν εκεί στοιβαγμένοι περισσότερο από δύο ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος στην επιχείρηση. Το κλιμάκιο των συνδικαλιστών ενημερώθηκε πολύ αργότερα για το περιστατικό από ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, εργαζόμενου μέσα από το χώρο δουλειάς.

Υπήρχε μάλιστα και περίπτωση όπου υπάλληλος γραμματειακής υποστήριξης γραφείου υποχρεώθηκε να υπογράψει παραίτηση λόγω εγκυμοσύνης με ανοιχτή ημερομηνία… για τυχόν μη αποδεκτή δεύτερη εγκυμοσύνη στο μέλλον.

«Όσες φορές και εάν επισκεφτούμε εμείς μία επιχείρηση, εάν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν αποκτήσουν το θάρρος που πρέπει να καταγγέλλουν τα πράγματα με το όνομά τους, δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα» παραδέχεται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θανάσης Παπαδημόπουλος, αναγνωρίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Πηγή: taxydromos.gr