Αδράνεια της αστυνομίας καταγγέλλει η γυναίκα που ξυλοκοπήθηκε άγρια την προηγούμενη εβδομάδα, μαζί με τον σύζυγό της, στη μέση της λεωφόρου Θηβών μετά από παρεξήγηση με επιβάτες άλλους αμαξιού.

Συγκεκριμένα, το θύμα μίλησε στο LIVE News και τόνισε πως κλήθηκε ακόμα και να τους αναγνωρίσει, κάτι που συνέβη, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια. «Με πήραν τηλέφωνο από την Αστυνομία, πήγα, τους αναγνώρισα και δεν κάνουν τίποτα. Όταν ρώτησα τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση, μου είπαν ότι χρειάζεται ένταλμα από εισαγγελέα. Αυτοί είναι στον δρόμο, πίνουν τον καφέ τους, στη δουλειά τους και όλα καλά», λέει η γυναίκα.

Στα πλάνα που προβλήθηκαν από την πρώτη στιγμή, τα πρόσωπα των δραστών φαίνονται καθαρά, ενώ έχει καταγραφεί ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου της και η διεύθυνση κατοικίας τους είναι γνωστή, όμως ακόμα συλλήψεις δεν υπάρχουν.

«Εγώ φοβάμαι για τη ζωή μου, να βγω στον δρόμο, να πάω σπίτι, θέλω Δικαιοσύνη». «Βλέπω ένα αμάξι όταν πηγαίνω προς το σπίτι μου, έρχεται πίσω μου και μετά πάει και παρκάρει λίγο πιο πέρα. Δεν ξέρω ποιος είναι αλλά θέλω προστασία από το κράτος».

«Καθημερινά τα περιστατικά»

Αναφερόμενος στο θέμα, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, σημειώνει: «Διέφυγαν της σύλληψης, τελείωσε το αυτόφωρο. Από εκεί και πέρα, τα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ δίνονται στους ενδιαφερόμενους. Περιμένουμε τα χαρτιά από τους ιατροδικαστές να δούμε αν είναι σοβαρές οι σωματικές βλάβες, για την απειλή της ζωής τους δεν έχει τεθεί θέμα».

«Τέτοια επεισόδια έχουμε καθημερινά με διαπληκτισμούς. Το δικαιϊκό μας σύστημα δίνει ένα ποινολόγιο και δίνει κάποια περιθώρια στους Έλληνες πολίτες για τέτοια περιστατικά. Αφού ‘κατάφεραν’ να περάσει και να αποφύγουν το αυτόφωρο, αυτό αγκιστρώνεται στη δικαστική οδό. Τα θύματα, με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και τις εκθέσεις της Αστυνομίας, πηγαίνουν δικαστικά και είτε γίνεται συμβιβασμός είτε υπάρχουν αποζημιώσεις, με μια μικρή ποινή που ποτέ δεν έχει φυλάκιση», συμπληρώνει.