«Ο πατέρας μου έπινε, γυρνούσε κι έβγαζε τα νεύρα του πάνω στην μητέρα μου και σε εμένα» συγκλονίζει ο 15χρονος από τη Θεσσαλονίκη, που κατήγγειλε τον πατέρα του για ενδοοικογενειακή βία.

«Πιο πολλές φορές αυτό γινόταν στη μητέρα μου. Ένιωσα ότι κινδυνεύει η ζωή της μητέρας μου. Έχει χτυπήσει κι εμένα πολλές φορές» λέει, μιλώντας στο Live News.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι όταν ήταν εννιά ετών είχε επικοινωνήσει ξανά με την αστυνομία λόγω των όσων έχει περάσει από τον πατέρα του. «Μάλωσα με τον πατέρα μου στα 9 μου χρόνια, έτρεχα, έπεσα και χτύπησα στο πόδι μου», περιέγραψε.

«Να μην μείνει μαζί μας, να τον βοηθήσουμε να ζήσει την ζωή του, αλλά μακριά μας» συγκλονίζει ο 15χρονος και λέει για την μητέρα του «τον αγαπάει γιατί έχουν περάσει πολλά».

«Tο παιδί αισθανόταν ένα βάρος»

«Tο παιδί αισθανόταν ένα βάρος. Βλέπει ότι η μητέρα του δυστυχώς έχει πάρα πολύ βαθιά αισθήματα. Το πρώτο πράγμα που λέει (σ.σ. η μητέρα) είναι να μην πάει φυλακή, δεν θέλει να τιμωρηθεί», είπε το πρωί, μιλώντας στο Mega, η ποινικολόγος, Ανθούλα Ανάσογλου.

«Η ίδια λέει ότι στην παρούσα κατάσταση, τη συγκεκριμένη στιγμή, δεν τη χτύπησε. Είχε ανεβάσει πίεση και το παιδί παρεξήγησε την κατάσταση και ειδοποίησε την Αστυνομία. Αυτή η παρεξήγηση προήλθε από μια σωρεία βιαιοπραγίας, από μια σωρεία κακοποιητικής συμπεριφοράς. Ο άνθρωπος είναι βαριά αλκοολικός».

«Αυτό που θα ζητήσουμε είναι να μπει στο πρόγραμμα και να υπάρχει στήριξη στην οικογένεια (…) και συμβουλευτική για το ίδιο το παιδί», είπε η ποινικολόγος.