Η 28χρονη, που τραυματίστηκε θανάσιμα, αργά χθες το βράδυ, λίγα μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, όπου τη μαχαίρωσε πολλάκις ο 39χρονος πρώην σύντροφός της, είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του, το 2020, για βιαιοπραγία και βιασμό.

Νεότερες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως η γυναίκα πήγε αργά το βράδυ στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, συνοδευόμενη από έναν φίλο της, για να καταγγείλει τον φερόμενο ως δράστη, επειδή την παρενοχλούσε. Στη συνέχεια ζήτησε αστυνομική προστασία, προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι της, επειδή φοβόταν. Η αξιωματικός υπηρεσίας της είπε να περιμένει μέσα στο Α.Τ., προκειμένου να καλέσει ένα περιπολικό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η 28χρονη, όμως, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., δεν περίμενε και αμέσως μετά βγήκε έξω από το Α.Τ. μαζί με το άτομο που τη συνόδευε. Παράλληλα, κάλεσε η ίδια από το κινητό τηλέφωνό της το κέντρο της Άμεσης Δράσης, προκειμένου να πάει ένα περιπολικό στο σημείο. Την ώρα που μιλούσε με το «100», ο 39χρονος, που παραμόνευε, της επιτέθηκε και τη μαχαίρωσε, ενώ ο φίλος της δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Αμέσως μετά ο φερόμενος ως δράστης αυτοτραυματίστηκε στον λαιμό και διακομίστηκε με ασθενοφόρο και με τη συνοδεία αστυνομικών στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Σημειώνεται ότι ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες αστυνομικών.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.