Στόχος αγνώστων έγινε στις 03:05 τα ξημερώματα κάβα ποτών στην οδό Αλεξάνδρου Πάντου στην Καλλιθέα, καθώς εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στην είσοδο της. Το ωστικό κύμα προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στο κατάστημα, στην είσοδο διπλανής πολυκατοικίας αλλά και σε σταθμευμένα οχήματα.

Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, ψάχνοντας για υπολείμματα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει και βίντεο από κάμερες ασφαλείας που θα έχει αποτυπώσει τις κινήσεις των δραστών. Η εικόνα πάντως στην οδό Αλεξάνδρου Πάντου θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, καθώς έχουν σπάσει τζάμια κι έχουν εκτοξεύει αντικείμενα σε απόσταση πολλών μέτρων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χώρος είχε ενοικιασθεί σε επιχειρηματία από τον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης, ενώ προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα του ΤΕΕΜ προέκυψε ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό με βραδύκαυστο φυτίλι και πυροκροτητή.

Η Δέσποινα, κάτοικος της περιοχής μίλησε στο MEGA για το συμβάν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς η βδομάδα μπήκε άσχημα για μας γιατί δεν είχα συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει. Καθώς κοιμόμουν έσπασε το παράθυρο και γέμισα θραύσματα. Έβλεπα ανοιχτές ντουλάπες, το πατάρι έσπασε όλη η τζαμαρία και άρχισε να μυρίζει καμένο», είπε αρχικά.

«Τρέξαμε κάτω είδαμε πως όλα τα τζάμια έχουν σπάσει, ο κόσμος πηγαινοερχόταν. Άσχημες στιγμές. Θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε και να αντικαταστήσουμε τις ζημιές», συμπλήρωσε.

Η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.