«Είναι μία τραγική στιγμή, τραγικές ημέρες για την αστυνομία», δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ερωτηθείς σχετικά με τις πολλαπλές επιθέσεις κατά αστυνομικών το τελευταίο διάστημα και με αφορμή τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού σε μπαρ, τα ξημερώματα της Πέμπτης, στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι Έλληνες πολίτες, νέα παιδιά, δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι επιφορτίζονται το καθήκον του συνόλου της προστασίας της ελληνικής κοινωνίας. Έχουν ονοματεπώνυμο», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τον Γιώργο Λυγγερίδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες, Τετάρτη, στο Γενικό Κρατικό Νικαίας έπειτα από 20 ημέρες νοσηλείας μετά τη δολοφονική επίθεση με φωτοβολίδα από 18χρονο στα επεισόδια του Ρέντη, δήλωσε: «Ο Γιώργος Λυγγερίδης εδωσε μία μεγάλη, άνιση μάχη. Κατ’ εντολή του πρωθυπουργού είναι χρέος τιμής να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης».

«Αποτελεί χρέος τιμής για εμάς. Είναι πολλά τα στελέχη που ασχολούνται με αυτή την υπόθεση, έχουμε στοιχεία, είμαστε αισιόδοξοι και σε ένα εύλογο διάστημα θα έχουμε κι άλλες συλλήψεις».

Τέλος, ο κ. Κατσαφάδος τόνισε: «Ζητήσαμε να εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη σοβαρά το ενδεχόμενο όλες αυτές οι ομάδες να μπορούν να λειτουργούν κάτω από το πλαίσιο των εγκληματικών οργανώσεων».