Συγκλονισμένος είναι ο ιδιοκτήτης του χάσκι που κακοποιήθηκε βάναυσα στην Αράχωβα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, αφού δεν άντεξε στα τραύματα.

Ο άνδρας μίλησε στην εκπομπή «Live News» και είπε πως «προσπαθούσαμε επί μία ώρα να ηρεμήσουμε τον σκύλο και δεν μπορούσαμε. Μου λέει η κτηνίατρος “έχει πάθει τόσο στρες, είναι τόσο σοκαρισμένο το σκυλάκι σου που δεν το πιάνει το ηρεμιστικό”».

Έπειτα, πρόσθεσε ότι «ήταν άνθρωπος και τον ήξερε όλο το χωριό. Όλο το χωριό κλαίει. Όλα τα παιδιά, Γυμνασίου, Λυκείου και Δημοτικού, τον ξέρανε τον Όλιβερ. Όχι μόνο τα παιδάκια, τον ήξερε όλη η Αράχωβα. Ήταν κάτι παραπάνω από ένα κατοικίδιο. Ήταν ο φίλος, η παρέα μου».

Το χρονικό

Το βράδυ της Κυριακής 3/12 ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, του καλοκάγαθου χάσκι όπως λένε στην περιοχή, επέστρεψε στο σπίτι του και άφησε για λίγο το σκυλί του να βγει έξω από την καλά προστατευμένη αυλή, καθώς το χάσκι ήθελε να πάει βόλτα.

Ο ιδιοκτήτης του περίμενε το σκυλάκι του να επιστρέψει, το χάσκι δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τρομερά ανήσυχη η οικογένεια βγήκε στους δρόμους να το αναζητήσει μέχρι τα ξημερώματα, ωστόσο δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν.

Τελικά το βράδυ της Δευτέρας ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη πως το ζώο εντοπίστηκε σχεδόν ημιλιπόθυμο και βαριά κακοποιημένο.

Ο Όλιβερ έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, είχε τα πλευρά του σπασμένα και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο.

Μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη και 50.000 πρόστιμο

Για κακούργημα το οποίο επιφέρει βαρύτατες ποινές, θα κατηγορηθεί ο δράστης της κτηνωδίας σε βάρος του χάσκι που ξεψύχησε στην Αράχωβα, όταν και αν βρεθεί.

Μιλώντας στον Alpha, η Ειδική Γραμματείας Προστασίας Ζώων Συντροφιάς, Μαριάνθη Δημοπούλου, ανέφερε πως: «Μιλάμε για κακούργημα και μιλάμε για ποινή καθείρξεως έως και 10 έτη. Θεωρώ ότι πρόκειται για πράξη οργανωμένη και προμελετημένη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την αυστηροποίηση των ποινών για βασανισμό των ζώων, ο δράστης εκτός από τη 10ετή κάθειρξη αντιμετωπίζει και πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ.