Βαρύτατες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 23χρονος αστυνομικός ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της ΟΠΚΕ σε έλεγχο που έγινε στην περιοχή του Κολωνού. Αίσθηση προκαλεί φωτογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του μεταξύ άλλων αφορά και το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων, καθώς φέρεται να λειτουργούσε ως μαστροπός μιας 23χρονης γυναίκας από την Κούβα που συνελήφθη και αυτή μαζί του.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., το κουβάρι άρχισε να αποκαλύπτεται όταν στις 2:45 τα ξημερώματα της Τετάρτης 18/12, περιπολία της ΟΠΚΕ σταμάτησε για έλεγχο ένα ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 23χρονος αστυνομικός και ακόμη τρία άτομα.

Άπαντες οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και εκεί διαπιστώθηκε ότι στο κινητό τηλέφωνο του 23χρονου αστυνομικού υπήρχαν φωτογραφίες γυναικών σε κατάσταση πιθανόν στερητικής της ελευθερίας τους και συγκεκριμένα σε μία εξ αυτών απεικονίζεται γυναίκα να κρατάει φύλλο χάρτου, στο οποίο αναγράφεται «Kanesex Επαλήθευση προφίλ Ιούλιος 2.2023». Επιπλέον προέκυψαν φωτογραφίες με αναγραφόμενες τιμές για παροχή ερωτικών υπηρεσιών. Επίσης εντοπίστηκαν φωτογραφίες με οπλισμό – πυροβόλα όπλα και ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες σε συνδυασμό με τα απεικονιζόμενα ογκώδη χρηματικά ποσά, παραπέμπουν σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ακόμη ανευρέθηκαν φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν στοιχεία προερχόμενα από τις εφαρμογές ΕΛ.ΑΣ., στοιχεία ετέρων προσώπων για τα οποία ο 23χρονος, βάσει των υπηρεσιακών του καθηκόντων δεν δικαιολογεί τη πρόσβαση του επ’ αυτών. Κατ’ εκτέλεση Διάταξης του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών προέβη στην ανάλυση-εξέταση του υλικού και των εφαρμογών της τηλεφωνικής συσκευής, την οποία είχε στην κατοχή του ο 23χρονος , κατά την οποία προέκυψαν μηνύματα, βίντεο και φωτογραφίες οι οποίες υποδηλώνουν την παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ο 23χρονος αστυνομικός είχε εγκαταλείψει εδώ και καιρό την υπηρεσία του και ήταν με το ένα πόδι εκτός του Σώματος. Πλέον εκτός από την ποινική δίωξη σε βάρος του τρέχει και πειθαρχική έρευνα προκειμένου να αποταχθεί.