Με τρυπάνι και σφυρί  υποδέχθηκαν το νέο έτος διαρρήκτες, οι οποίοι χτύπησαν με τη μέθοδο ριφιφί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Λαρίσης στο Βόλο. Και ενώ άλλοι πανηγύριζαν με τους ήχους βεγγαλικών, οι δράστες που αποπειράθηκαν να διαρρήξουν την τράπεζα άκουσαν τον ήχο του συναγερμού και οδηγήθηκαν να εγκαταλείψουν το σχέδιό τους.

Η έλευση του 2011 βρήκε τους διαρρήκτες να σκάβουν τον τοίχο στην πίσω πλευρά του τραπεζικού καταστήματος. Λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου είχαν εισβάλει μέσα στην τράπεζα, σε πολύ κοντινό σημείο από το χρηματοκιβώτιο. Όσο, όμως, επαγγελματικά φαίνεται ότι έδρασαν για να φτάσουν στον ακάλυπτο χώρο όπου έσκαψαν –μόνο σκληραγωγημένοι θα μπορούσαν να αναρριχηθούν από τα κτήρια με απότομες στέγες τα οποία περικλείουν το χώρο- τόσο πρόχειρα λειτούργησαν στην προσπάθειά τους να απενεργοποιήσουν τα συστήματα συναγερμού, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος.

Ο λεπτός τοίχος στο πίσω μέρος του κτηρίου φαίνεται ότι δεν χρειάστηκε αρκετή ώρα για να σκαφτεί από τους επίδοξους διαρρήκτες. Ιδιαίτερα επικίνδυνος ήταν ο τρόπος για να προσεγγίσουν το σημείο που έσκαψαν, ανοίγοντας το δρόμο της εισόδου τους στην τράπεζα. Κανείς δεν αντιλήφθηκε την παρουσία τους, καθώς οι δράστες προσέγγισαν την Εθνική Τράπεζα, στη διασταύρωση των οδών Λαρίσης με Νεαπόλεως, από την πίσω πλευρά. Ο ακάλυπτος χώρος είναι κυκλωμένος από ψηλά κτήρια συνεργείων αυτοκινήτων και μόνο άτομα με… ακροβατικές επιδόσεις θα μπορούσαν να κατέβουν από τις σκεπές με απότομη κλήση.

Το πρώτο μέρος του σχεδίου τους με το σκάψιμο του τοίχου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και κατόρθωσαν να περάσουν στο εσωτερικό της τράπεζας. Οι κινήσεις που ακολούθησαν ήταν λανθασμένες. Αρχικά, οι διαρρήκτες απενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού του χρηματοκιβωτίου, κατεβάζοντας το «μάτι» της κάμερας. Όταν στη συνέχεια ξήλωσαν ένα από τα εξαρτήματα του κεντρικού συναγερμού της τράπεζας τότε εκτός από το σήμα που δόθηκε στο κέντρο της αστυνομίας, άρχισε ο δυνατός ήχος που μαρτύρησε την είσοδο ανεπιθύμητων στην τράπεζα.

Εγκατέλειψαν άρον-άρον το κτήριο και εξαφανίστηκαν άπραγοι. Η κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου ήταν άμεση. Παρά τις εκτεταμένες έρευνες στη γύρω περιοχή οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί αξιοποιούν όλα τα στοιχεία για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.