Δυο χρόνια μετά τη σύλληψη του στο αεροδρόμιο της Μυκόνου 41χρονος Αυστραλός ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών προσπαθεί να «μπλοκάρει» την έκδοση του στις ΗΠΑ.

Ο 41χρονος, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ερυθρά αναγγελία της Interpol των HΠΑ και κρατείται στον Κορυδαλλό, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση που ανάβει το πράσινο φως για την έκδοσή του.

Στην προσφυγή του , μεταξύ άλλων , ο 41χρονος υποστηρίζει ότι στις ΗΠΑ υπήρξε θύμα αστυνομικής παγίδευσης (police entrapment) με αποτέλεσμα να παραβιάζει το δικαίωμά του για δίκαιη δίκη και σημειώνει ότι στην περίπτωση που εκδοθεί θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη η υγεία του λόγω των σοβαρών προβλημάτων.

Επιπλέον, στρέφει τα βέλη του στην απόφαση που επιτρέπει την έκδοσή του υποστηρίζοντας ότι δεν έχει την απαιτούμενη ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχες , ο 41χρονος συμμετείχε από το Μάιο του 2019 έως το Μάιο του 2021 σε συνωμοσία για τη νομιμοποίηση εσόδων από διακίνηση ναρκωτικών στην περιφέρεια της Φλόριντα και για διανομή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από την Κολομβία, μέσω της Καλιφόρνιας, με προορισμό την Αυστραλία.