Η συμμετοχή του κόμματος «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη στις επικείμενες εκλογές απαγορεύτηκε από τον Άρειο Πάγο και έτσι όσοι δήλωναν πως θα τον ψηφίσουν πρέπει να αποφασίσουν εκ νέου πού θα κατευθύνουν την ψήφο τους.

Σε δημοσκόπησή της για λογαριασμό του Attica, η Prorata έθεσε σε όσους δήλωσαν πως θα ψηφίσουν το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη το ερώτημα «Εάν απαγορευτεί από τον Άρειο Πάγο η κάθοδός του, ποιο άλλο κόμμα θα επιλέξετε»;

Το 25% των ψηφοφόρων του Ηλία Κασιδιάρη φαίνεται να μετακομίζει στο ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, ο οποίος είχε ανακοινωθεί πως θα αναλάβει την ηγεσία του κόμματος Κασιδιάρη.
Το ποσοστό αυτό, δεν μοιάζει να του εξασφαλίζει τους όρους για να σπάσει το όριο του 3% και να βρεθεί στη Βουλή.

Ακολουθούν με 11% η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ έκπληξη αποτελεί η ύπαρξη στη σχετική λίστα της Πλεύσης Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, την οποία δηλώνει πως θα ψήφιζε το 10% των ψηφοφόρων του Κασιδιάρη.

Έναν στους δέκα, πρώην ψηφοφόρους του Ηλία Κασιδιάρη, παίρνει η Εθνική Δημιουργία των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη και μόλις από 4% μοιράζονται Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.