Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης εκλέχθηκε ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, από την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, αντιπρόεδρος ο Χάρης Αηδονόπουλος, από την παράταξη του Κώστα Γκιουλέκα, και γραμματέας η Ελένη Τζιούτζια από την παράταξη του Στέλιου Παπαθεμελή.

Τα μέλη του προεδρείου ψηφίστηκαν από όλες τις παρατάξεις (44 υπέρ) εκτός από τους δύο δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που ψήφισαν «λευκό».

Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από όλους να δουλέψουν με πνεύμα σύνεσης και συναίνεσης και προτεραιότητα είναι τα θέμα κοινωνικής πρόνοιας, με τη στήριξη των φτωχών και όσων πλήττονται από την οικονομική κρίση. Αποφασίστηκε οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνονται τη Δευτέρα στις 4μ.μ.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, πρότεινε να συζητηθεί στις πρώτες συνεδριάσεις ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο τον εκδημοκρατισμό του, και το προεδρείο αποδέχθηκε την πρόταση.

Στη συνέχεια εκλέχθηκαν τα μέλη των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής, στις οποίες επικεφαλής θα είναι αντιστοίχως οι αντιδήμαρχοι Χασδάϊ Καπόν και Ανδρέας Κουράκης. Η εκλογή τους έγινε με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης εξήρε τη σημασία των Επιτροπών και κάλεσε και τα αναπληρωματικά μέλη να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις.