Την απογοήτευσή του για την ταινία Barbie την οποία είδε εξέφρασε με δημοσίευσή του στο Twitter ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Τονίζοντας πως τη βρήκε «βασανιστικά απαίσια» είπε «ντροπή στους προοδευτικούς-φεμινιστές κριτικούς που της έδωσαν καλές κριτικές».

Ειδικότερα στο tweet του έγραψε: «Είδα την Barbie χθες το βράδυ. Πήγα φοβούμενος ότι μπορεί να με κερδίσει».

«Λάθος φόβος. Το βρήκα βασανιστικά απαίσιο. Ντροπή στους προοδευτικούς-φεμινιστές κριτικούς που της έδωσαν καλές κριτικές. Ένας θρίαμβος της εταιρικής προπαγάνδας έναντι των κινηματογραφικών αξιών/τέχνης» επεσήμανε και κλείνοντας πρότεινε στο κοινό εάν μπορεί να το αποφύγει.

Ένας από τους διαδικτυακούς φίλους του Γιάνη Βαρουφάκη σχολίασε τη δημοσίευσή του γράοντας: «Γιατί να μπείτε στον κόπο να παρακολουθήσετε κάτι αν είστε ήδη προκατειλημμένος απέναντί του; Ίσως απλά δεν καταλάβατε τα βαθύτερα μηνύματα που προσπαθούσε να μεταδώσει η ταινία. Το να την απορρίπτετε ως “εταιρική προπαγάνδα” φαίνεται μειωτικό και άδικο. Διαφορετικές αναφορές για διαφορετικούς ανθρώπους, υποθέτω».

Έτσι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ανέφερε: «Επειδή μου αρέσει να εκπλήσσω τον εαυτό μου αγαπώντας ταινίες που νόμιζα ότι θα μισούσα. Μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές μου ήταν το αποτέλεσμα της παρακολούθησης μιας ταινίας που νόμιζα ότι θα απεχθανόμουν».