Η Αλγερία απαγόρευσε τη δημοφιλή ταινία Barbie τρεις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της στην κυρίως μουσουλμανική χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Το υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε από τους κινηματογράφους να αποσύρουν αμέσως την επιτυχία του Χόλιγουντ.

Η ταινία προωθούσε την ομοφυλοφιλία και δεν ήταν σύμφωνη με τις θρησκευτικές και πολιτιστικές πεποιθήσεις της Αλγερίας, δήλωσε επίσημη πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι κινηματογράφοι στις πόλεις Αλγέρι, Οράν και Κωνσταντίνο είχαν γεμίσει ασφυκτικά, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο 24H Algérie.

Η ταινία απαγορεύεται επισήμως για «φθορά της ηθικής», ανέφερε ο ιδιωτικός ειδησεογραφικός ιστότοπος, προσθέτοντας ότι από την κυκλοφορία της οι προβολές έβγαιναν sold out κάθε μέρα.

Στον αραβικό κόσμο υπήρξαν επικρίσεις σχετικά με τις κοινωνικές αξίες που προωθούσε η ταινία, με το Κουβέιτ να απαγορεύει την Barbie την περασμένη εβδομάδα για να προστατεύσει τη «δημόσια ηθική».

Η Barbie έτυχε θερμότερης υποδοχής από ηγέτες άλλων χωρών, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία, όπου ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ και η ισπανική βασιλική οικογένεια απεικονίστηκαν σε «κινηματογραφικές» εξόδους για να τη δουν.