Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώσει ποιον θα ήθελε για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος ξεκαθάρισε πως πρώτη του προτίμηση είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Κατά τη γνώμη μου ο Αλέξης πρέπει να πει ποιον ή ποια θέλει να στηρίξει για την προεδρία. Έχει γράψει μια ξεχωριστή ιστορία. Στην αρχή ο Τσίπρας, εκτός Τσακαλώτου, έμοιαζε πολύ με τα παιδιά που προαλείφονται για πρόεδροι. Είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος της γενιάς του», δήλωσε ο κ. Βίτσας στο Open.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως η δική του προτίμηση είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Είναι δική του υπόθεση» αν θα κατέβει υποψήφιος πρόεδρος, είπε και πρόσθεσε: «Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντί σας, πλήρως. Σας λέω ότι θα με ενδιέφερε να κατέβει και θα είναι η πρώτη προτίμησή μου ο Ευκλείδης. Το εάν τελικά κατέβει είναι δικό του θέμα. Σε 2-3 ημέρες θα ξέρουμε».

Σε ερώτηση για τις πολιτικές-ιδεολογικές διαφορές που έχουν Αχτσιόγλου – Τσακαλώτος στο ενδεχόμενο να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος σημείωσε: «Τεράστιες δεν έχουν, αλλά έχουν διαφορές. Εγώ για παράδειγμα είμαι πιο κοντά στις αντιλήψεις του Ευκλείδη».