Τα φλας των φωτογράφων άστραψαν το πρωί της άστραψαν στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης που συνεδρίασε την Τετάρτη (28/6). Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στους 63 στο σύνολο υπουργούς και υφυπουργούς τους «μπλε φακέλους» με τους στόχους και τα χρονοδιαγράμματα.

Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της ανανεωμένης Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:30 και χαμόγελα, συγχαρητήρια και αγκαλιές ανάμεσα στους πρωταγωνιστές.

«Η πρώτη μας συνεδρίαση πραγματοποιείται στο φως μιας μεγάλης εκλογικής νίκης χωρίς προηγούμενο. Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα κυβέρνησης που να κατακτά τη νίκη με μεγάλα ποσοστά. Είμαστε ευγνώμονες. Χωρίς προηγούμενο είναι και οι ευθύνες που αναλαμβάνουμε. Στο δικό μας πρόγραμμα γυναίκες και άνδρες αναγνώρισαν στο δικό μας πρόγραμμα την πρόοδο και την ευημερία. Ενέκριναν με πρωτοφανή ωριμότητα συμπεριφορές που προτάσσουν την ειλικρίνεια. Δεν ξεχνώ ότι ο τόπος θα είχε αυτοδύναμη κυβέρνηση από τον Μάιο αν δεν μεσολαβούσε η περιπέτεια της απλής αναλογικής.

Χιλιάδες ψηφοφόροι κουρασμένοι από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο δεν πήγαν να ψηφίσουν και άλλοι προτίμησαν την χαλαρή ψήφο με αποτέλεσμα να εκλεγούν μικρά κόμματα. Το πολίτευμά μας ξέρει πολύ καλά να αυτοπροστατεύεται και πάντα ο κοινοβουλευτισμός έχει τη δύναμη να αποκαλύπτει τα ψεύτικά είδωλα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε 15 φωτογραφίες από το νέο υπουργικό συμβούλιο

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη
Το τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου
Οι φάκελοι που παρέλαβαν οι υπουργοί
Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη
Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί της νέας κυβέρνησης
O υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας
O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας
Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης