Σε ερώτηση σχετικά με το σχέδιο «Δήμητρα» και τα παράλληλα νομίσματα, κλήθηκε να απαντήσει ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας στην Μάρα Ζαχαρέα κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

«Υπάρχει κάποιος μεταξύ μας που θεωρεί ότι οι άνθρωποι πρέπει να εξυπηρετούν το νόμισμα και όχι το νόμισμα τους ανθρώπους; Αναγνωρίζουμε ότι ήταν λάθος η είσοδος στο Ευρώ αλλά και πως είναι μεγάλο το κόστος της εξόδου. Το σχέδιο “Δήμητρα” δεν αφορά νόμισμα, αλλά σύστημα πληρωμών.

Επιτρέψτε μου ακούγοντας τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς ένιωσα ένα ντεζαβού σαν να είμαι στο 2009. Μια οικονομία υπό κατάρρευση, μια κυβέρνηση που μιλούσε για θωρακισμένη οικονομία, μια αντιπολίτευση που λέει ότι υπάρχουν λεφτά. Η χώρα βαδίζει σε ένα ναρκοπέδιο χωρίς άμυνες απέναντι σ’ αυτό που έρχεται».  

Στη follow up ερώτηση για το δικό του σχέδιο και εκείνο του Ευκλείδη Τσακαλώτου πως είναι συμπληρωματικά, σημείωσε: «Μόλις σας εξήγησα, ότι ποτέ δεν καταθέσαμε πρόταση για παράλληλο νόμισμα, αυτή ήταν ιδέα του Σόιμπλε. Ένα ψηφιακό σύστημα πληρωμών εξωτραπεζικό που θα είναι το μέλλον για όλο τον κόσμο, το χτίζουν πάνω στο λογισμικό της κεντρικής τους τράπεζας. Να το στήσουμε πάνω στο λογισμικό της ΑΑΔΕ, θα μας δημιουργούσε βαθμούς δημοσιονομικής ελευθερίας και για τους πολίτες και για το κράτος».