Νέα μείωση 5% των δημοτικών τελών για τον επόμενο χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Εστιάζοντας στην ανάγκη της ουσιαστικής στήριξης των νέων ανθρώπων για ποιοτική και οικονομική στέγη στην πόλη, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε παράλληλα ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα Παρατηρητήριο, το οποίο θα επιβλέπει τις διακυμάνσεις των ενοικίων, καθώς κι ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει τη σωστή και ομαλή κατάσταση στο Airbnb, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπακογιάννης ενέταξε τη μείωση των δημοτικών τελών στα μέτρα που λαμβάνει ο δήμος, προκειμένου να στηρίξει τους δημότες και ειδικά τα νέα ζευγάρια και τους νέους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, αναφερόμενος στην καθημερινότητα και τη βιωσιμότητα της πρωτεύουσας, τόνισε με έμφαση:

«Όταν μιλάμε για την Αθήνα μιλάμε για την Αθήνα του παιδιού, της παιδικής χαράς, του βρεφονηπιακού σταθμού, του σχολείου. Μιλάμε για την Αθήνα του νέου που θέλει να πηγαίνει στο γηπεδάκι ή να έχει χώρο για το skate. Μιλάμε για την Αθήνα του εργαζόμενου, του επιχειρηματία, του οδηγού -είτε οδηγεί αυτοκίνητο, είτε δίκυκλο- την Αθήνα του επιβάτη σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μιλάμε για την Αθήνα των πατεράδων και των μανάδων μας που χρειάζονται ασφάλεια και καλές υπηρεσίες. Μιλάμε για την Αθήνα του εθελοντή. Πρέπει και βλέπουμε την Αθήνα μέσα από τα μάτια των ίδιων των Αθηναίων».