Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τόσο για τη στάση του στην ψηφοφορία για τη συμπληρωματική διάταξη για το «κόμμα Κασιδιάρη» αλλά και για τις προεκλογικές του υποσχέσεις εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ, που απείχε από την ψηφοφορία, «θλιβερή εξαίρεση» στην προσπάθεια ύψωσης δημοκρατικού αναχώματος και χαρακτήρισε την στάση του πολιτικά ύποπτη. Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι ο κ. Τσίπρας έριξε νερό στο μύλο εκείνων που θέλουν την δημοκρατία ανοχύρωτη.

Επιτέθηκε επίσης στον κ. Τσίπρα για το πρόγραμμα που ανακοίνωσε λέγοντας ότι τάζει χωρίς υπολογισμούς και τεκμηρίωση και πως θεωρεί ότι η επανάληψη των ψεμάτων μπορεί να τα καταστήσει αλήθεια. «Όλα όσα λέει συγκροτούν ένα πακέτο μέτρο που υπερβαίνει το αξέχαστο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», είπε. Και πρόσθεσε: «Το πακέτο που παρουσιάζει τώρα κοστίζει 45 εκατ. ευρώ. Είτε έχει κρυφό σχέδιο νέας υπερφορολόγησης για να καλύψει τις πρόσθετες δαπάνες είτε θέτει την χώρα σε μεγάλες περιπέτειες και νέο πλαίσιο επιτήρησης και νέα μνημόνια, είτε ξέρει ότι δεν θα κερδίσει και δεν θα είναι πρώτο κόμμα. Ξέρει ότι η Κομισιόν μπορεί να ξεκινήσει διαδικασία ελέγχου για μια χώρα που δεν σέβεται το Σύμφωνο Σταθερότητας και παρόλα αυτά παίζει την χώρα και τις ζωές των ανθρώπων της στα ζάρια, είπε. Το έργο με τα λεφτόδεντρα το έχουμε ξαναδεί», πρόσθεσε.