Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Παύλου Πολάκη ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής. Ειδικότερα, το σχετικό αίτημα υπερψήφισαν 157 βουλευτές, καταψήφισαν 2 ενώ 12 δήλωσαν «παρών» (θυμίζουμε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επιλέξει να απέχει από όλες τις ψηφοφορίες).

Το εισαγγελικό αίτημα για τον κ. Πολάκη σχηματίστηκε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μαραβέγιας, με αφορμή τα όσα είχε υποστηρίξει ο κ. Πολάκης για τις επαγγελματικές δραστηριότητες του κυβερνητικού βουλευτή και της συζύγου του. Την προηγούμενη Πέμπτη η κοινοβουλευτική επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Πολάκη.

Παράλληλα, η Βουλή αποφάσισε να απορρίψει τα αιτήματα άρσης ασυλίας για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια, Θάνο Πλεύρη και Χριστόφορο Μπουτσικάκη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.