Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17:00 η ακρόαση της Εύας Καϊλή για την υπόθεση του Qatargate από το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών. Μέσα στις επόμενες ώρες θα βγει η απόφαση των δικαστών για το εάν η ευρωβουλευτής θα παραμείνει ή θα αφεθεί από την φυλακή για να βρεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Από την πλευρά του, ο Βέλγος συνήγορος τής κ. Καϊλή, Σβεν Μαρί δήλωσε ότι θα ζητηθεί η πελάτισσά τους να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, καθώς επίσης και ότι η κατάσταση για την ίδια είναι δύσκολη κι αυτό γιατί πρόκειται για μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών.

«Πιστεύω ότι ο χώρος της είναι το σπίτι της με το παιδί της» ανέφερε ο κ. Μαρί, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται πως ο πρώην δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ – του βασικού προσώπου στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 με το μακελειό στο Μπατακλάν – ανέλαβε την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή για την υπόθεση του Qatargate.

O Sven Mary είναι ένας πολύ γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο, τόσο λόγω των υψηλών πελατών του όσο και λόγω των δημοσίων εμφανίσεων του.

Εκτός Βελγίου, ο Mary είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Αμπντεσλάμ, τον μοναδικό επιζώντα μέλος της ομάδας που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ήδη πριν από αυτό, ήταν γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου» λόγω προηγούμενων πελατών όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.