Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς με αφορμή τις αναφορές στο Ειδικό Δικαστήριο της εξ απορρήτων του Χρήστου Καλογρίτσα για χρήματα που έφευγαν από τα γραφεία του επιχειρηματία προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσω των συνηγόρων του, ο Νίκος Παππάς κατέθεσε μήνυση για τα αδικήματα της ψεύδους καταμήνυσης και της συκοφαντική δυσφήμησης σε βάρος της Θάλειας Διαμαντή, η οποία εδώ και 40 χρόνια είναι γραμματέας του Νίκου Καλογρίτσα , συγκατηγορούμενου του στη δίκη για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στη μήνυση χαρακτηρίζεται ενορχηστρωμένη η επίμαχη αναφορά η οποία , όπως σημειώνεται, είχε συκοφαντικό σκοπό σε βάρος του κ. Παππά αφού έγινε σε μια δίκη με κατηγορούμενο τον ίδιο. Μάλιστα, αναφέρεται πως πρόκειται για ένα ισχυρισμό που έγινε για πρώτη φορά, επελέγη να γίνει δημοσίως ενώπιον δημοσιογράφων και εκτιμάται πως ανοίγει την πόρτα για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να ανοίξει νέα ποινική διαδικασία σε βάρος του πρώην υπουργού.

Η μήνυση εστιάζει και στις αναφορές του κυβερνητικού εκπρόσωπου κ. Οικονόμου, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου, αναφέρθηκε σε «διαδρομές μαύρου χρήματος Παππά – Καλογρίτσα».

Σε δήλωση του, που διένειμε μέσω των συνηγόρων του Α. Λοβέρδου και Α. Καραχάλιου , ο Χρήστος Καλογρίτσας αναφέρει: « Εφόσον ο κ. Παππάς, όπως ο ίδιος δήλωσε, κατέθεσε μήνυση κατά της κυρίας Διαμαντή είμαι αναγκασμένος να υπενθυμίσω μια χαρακτηριστική φράση από την κατάθεσή της: “Κακώς ο κ. Παππάς κατηγορείται μόνο για πλημμέλημα. Θα έπρεπε να κατηγορηθεί και για κακούργημα”. Τόσο επ’ αυτού όσο και επί άλλων θεμάτων η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, αποκλειστικά με δική του ή δική τους ευθύνη».