Για το καλάθι του νοικοκυριού μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, αναφέροντας τη σημασία της στήριξης των νοικοκυριών.

«Το καλάθι του νοικοκυριού δημιουργήθηκε για να δώσει φθηνότερες τιμές σε ορισμένα προϊόντα και αυτό αποτυπώθηκε με την έρευνα που έγινε. Δεν λύνονται όλα τα προβλήματα. Έχουμε μία ακρίβεια που βαραίνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, τα μέτρα της κυβέρνησης προσπαθούν να τον ελαφρύνουν. Δεν είναι μόνο το καλάθι του νοικοκυριού, αλλά και το επίδομα των 250 ευρώ, το επίδομα θέρμανσης και το δώρο Χριστουγέννων. Δεν τίθεται θέμα επιδομάτων, τίθεται θέμα στήριξης των πολιτών που είναι πιο ευάλωτοι» είπε στην Κοινωνία Ώρα Mega.

Σύμφωνα με τον υπουργό το υπουργείο διενεργεί καθημερινά ελέγχους και επιβάλλονται πρόστιμα όπου διαπιστωθούν παραβάσεις. «Έχουμε ένα μηχανισμό που κάνει ελέγχους και επιβάλλει πρόστιμα. Υπάρχει ένα ποσοστό 6-8% των επαγγελματιών που μπορεί να αισχροκερδεί. Επιβάλλουμε πρόστιμα και ελέγχουμε την αγορά. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει ένα κρατικό εργαλείο, το e-katanalotis, και ταυτόχρονα είμαστε μία χώρα που ελέγχει και έχει επιβάλλει πλαφόν στο ποσοστό κέρδους».

Για το θέμα των καυσίμων ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα πάνε τα καύσιμα. Αν υπάρξει πρόβλημα με το Κατάρ θα δημιουργήσει αυξητικές τιμές στην ενέργεια και τα καύσιμα».

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας»

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και στο τέλος της τετραετίας. Έως τις 7 Ιουλίου υπάρχει το περιθώριο να γίνουν», σημείωσε ο Νίκος Παπαθανάσης.

«Πείτε μου πότε δεν έχουν κυκλοφορήσει σενάρια» είπε για όσα ακούγονται για πιθανή ημερομηνία.