Στο ερώτημα ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά και τα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει έκτοτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είπε ότι έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για την ένταξη και ενσωμάτωσή τους.

Ωστόσο, αναφορικά με τα επεισόδια τόνισε: «Η δικαιοσύνη με τη στήριξη όλων των κρατικών αρχών διερευνά το περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου. Σύντομα θα έχουμε πλήρη εικόνα. Δεν δικαιολογεί όμως πράξεις βίας και ανομίας σε όσους επιδίδονται σε αυτές. Όπως η πολιτεία δεν συγκαλύπτει τις ευθύνες κανενός δεν ανέχεται και συμπεριφορές που διασαλεύουν την τάξη και τη νομιμότητα. Δεν θα υπάρχει η παραμικρή ανοχή επιθετικών και βίαιων συμπεριφορών στα όργανα της τάξης.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους Ρομά. Η Ελλάδα έχει νόμους και κανόνες και κανείς δεν δικαιούται να εκφεύγει αυτών των νόμων και κανόνων. Δεν θα επιτρέψουμε συνθήκες βίας και ανομίας». 

Οικονόμου για Σαμαρά: Η χθεσινή εκδήλωση ήταν ισχυρό μήνυμα ενότητας

«Η χθεσινή εκδήλωση ήταν ισχυρό μήνυμα ενότητας και σύμπλευσης της παράταξης τόσο σε επίπεδο συμβολισμών όσο και ουσίας. Βούλησή μας να μην μείνει σκιά γύρω από το θέμα των παρακολουθήσεων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου όσον αφορά στα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς για το θέμα αυτό στην ομιλία του χθες βράδυ στο Παλλάς.

Όσον αφορά στις τοποθετήσεις του πρώην πρωθυπουργού για τα επιδόματα αλλά και για το Καλάθι του Νοικοκυριού τόνισε: «Ο κ. Σαμαράς ανέπτυξε τις προσωπικές του απόψεις σε μια σειρά ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας δεν έχω να σχολιάσω κάτι πάνω σε αυτό».

«Δεν μας αποπροσανατολίζει η εμπρηστική ρητορική της Τουρκίας»

«Η Ελλάδα έχει ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου η χώρα μας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις και τις απειλές εναντίον της Ελλάδας.

«Δεν μας αποπροσανατολίζει η εμπρηστική ρητορική της Τουρκίας. Αναδεικνύουμε το αβάσιμο των ισχυρισμών και ενισχύουμε την αποτρεπτική μας ικανότητα», είπε χαρακτηριστικά.