Την παράσταση «Τα φώτα της πόλης» παρακολούθησε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας με την Περιστέρα Μπαζιάνα και όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος, όταν είδε για πρώτη φορά το αριστούργημα που φέρει την υπογραφή του Τσάρλι Τσάπλιν, ήταν στην ηλικία των παιδιών του.

Ο Αλέξης Τσίπρας, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook φωτογραφίες από την παρουσία του στο Εθνικό Θέατρο όπου ανέβηκε η θεατρική παράσταση «Τα φώτα της Πόλης» και μοιράστηκε τις σκέψεις του με τους διαδικτυακούς του φίλους ενώ έδωσε και τα συγχαρητήρια του στους συντελεστές.

«Ήμουν περίπου στην ηλικία των παιδιών μου όταν είδα για πρώτη φορά “Τα φώτα της πόλης”, αυτό το αριστούργημα της 7ης τέχνης με τη σφραγίδα του Τσάρλι Τσάπλιν.

Η Αμερική του Μεσοπολέμου, το κοινωνικό χάσμα, ένας έρωτας που δε λειτουργεί με την όραση αλλά με την αφή. Και το ωραιότερο ίσως φινάλε ταινίας του παγκόσμιου κινηματογράφου, που λέγεται ότι έκανε τον ίδιο τον Άλμπερτ Αϊνστάιν να δακρύσει.

Σήμερα, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε “Τα φώτα της πόλης” στη θεατρική εκδοχή τους, όπως ανέβηκαν από το Εθνικό Θέατρο με τη μορφή ενός ιδιαίτερου μιούζικαλ, με τη μουσική του Θοδωρή Οικονόμου και τους στίχους του Σταύρου Σταύρου, σε σκηνοθεσία της Αμάλια Μπένετ.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης» έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ήμουν περίπου στην ηλικία των παιδιών μου όταν είδα για πρώτη φορά «Τα φώτα της πόλης», αυτό το αριστούργημα της 7ης…

Posted by Alexis Tsipras on Sunday, December 4, 2022