Ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε στη Λάρισα στο πλαίσιο περιοδείας του και αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, τόνισε πως η λαϊκή οργή δεν πρέπει να παγιδευτεί στις αντιπαραθέσεις των τριών μεγάλων κομμάτων.

«Το αδύνατο γίνεται δυνατό, όταν η λαϊκή οργή και αγανάκτηση, δεν παγιδεύεται στα κάλπικα διλήμματα και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, αντιπαραθέσεις που δεν αφορούν βέβαια την ουσία της πολιτικής που εξυπηρετεί το κεφάλαιο, αλλά ποιος -πιθανά με ποιον συνέταιρο- θα έχει το πάνω χέρι στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, για να συνεχίσει και να επεκτείνει αυτή την πολιτική για την οποία όλοι τους έχουν δεσμεύσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο γ.γ της ΚΕ. του ΚΚΕ απηύθυνε μήνυμα με άρωμα εκλογών λέγοντας πως «το αδύνατο γίνεται δυνατό όταν η συνεχώς αυξανόμενη λαϊκή οργή δεν εγκλωβίζεται στην “ακινησία” της αναμονής των εκλογών, δεν περιμένει δηλαδή πότε ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών, μπας και κατέβει “δια της επιφοιτήσεως”, κανένας νέος “σωτήρας” στην πολιτική ζωή του τόπου».

Μάλιστα, μίλησε για κάλπικα διλήμματα και εκβιασμούς ενόψει εκλογών, σημειώνοντας πως «έτσι γινόταν πάντα μπροστά στις εκλογές, έτσι γίνεται και τώρα. Αλίμονο αν τα κόμματα της αστικής διαχείρισης δεν έστηναν προεκλογικές παγίδες στον λαό για να εγκλωβίσουν τη δυσαρέσκειά του».