Ο Γιάννης Οικονόμου σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ τόνισε πως οι προκλήσεις της εποχής για να αντιμετωπιστούν χρειάζονται τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και τη Νέα Δημοκρατία.

«Η επόμενη εκλογική διαδικασία θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας για τις επόμενες δεκαετίες και οι σπόροι ανάπτυξης και προόδου που φυτέψαμε αυτά τα τρεισήμισι, τέσσερα χρόνια, δεν πρέπει να ξεραθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σημειώσε ότι «οι μεγάλες κρίσεις και τα μεγάλα διακυβεύματα της εποχής μας χρειάζονται τη ΝΔ, χρειάζονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτό είναι το χρέος το δικό μας είναι να αναδείξουμε την σημασία αυτής της εκλογής σε όλο το εύρος της τους μήνες που έρχονται».

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα όλες τις κρίσεις, την υγειονομική, την ενεργειακή, τη μεταναστευτική, έχει μειώσει την ανεργία, έχει μειώσει τους φόρους, εξακολουθεί να στηρίζει την κοινωνία και τους πλέον ευάλωτους, αλλά η ικανότητά της στην αντιμετώπιση των κρίσεων και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, τα οποία, όπως είπε, έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό, είναι το ένα ζητούμενο. Το άλλο, είπε, είναι το δικαίωμα του πολίτη να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον, ένα καλύτερο αύριο, η εξασφάλιση ενός βιοτικού επιπέδου ανάλογου και αντάξιου των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών.

«Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα για την Ελλάδα της επόμενης μέρας» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.