«Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ασφαλείς γιατί η κυβέρνηση ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις και αναβάθμισε το γεωπολιτικό αποτύπωμα της πατρίδας μας. Ζούμε σε έναν εξαιρετικά περίπλοκο κόσμο και βρισκόμαστε σε μια γειτονιά με μια Τουρκία απρόβλεπτη και εριστική. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα την τακτική μας απέναντι στην Τουρκία», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πάτρα, όπου παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

«Θέλουμε διάλογο για το ένα και ουσιαστικό ζήτημα που αποτελεί πρόβλημα στην σχέση μας την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και δεν πρόκειται να κάνουμε διάλογο με το παράλογο. Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα είπε ακόμα. Η Ελλάδα δεν είναι αναθεωρητική δύναμη αλλά δύναμη σταθερότητας και ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Το αν θα αλλάξει ο κ. Ερντογάν δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνει. Πολλά που ακούγονται εντάσσονται στο πλαίσιο ενός προεκλογικού κλίματος αλλά υπάρχει από πίσω και ένα δομικός τουρκικός αναθεωρητισμός που πρέπει να απαντηθεί με κάποιο τρόπο. Ένα είναι βέβαιο ότι θα προσέλθουμε στον διάλογο όποτε και αν γίνει χωρίς να κάνουμε έκπτωση στις εθνικές μας θέσεις», τόνισε ακόμη.