Ο Τάκης Θεοδωρικάκος από το βήμα της Βουλής τόνισε ότι η χαμηλή και μεσαία εγκληματικότητα έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με την περίοδο 2015-2019 σε βαθμό της τάξης του 25%.

«Η χαμηλή και μεσαία εγκληματικότητα, η οποία αφορά στη μέση ελληνική οικογένεια, έχει μειωθεί μεσοσταθμικά πάνω από 25% σε σχέση με την περίοδο 2015-2019», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Καστανίδη.

Επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτίμησε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι ακόμα καλύτερα τα αποτελέσματα παρά τη μεγάλη ροπή σε ακραίες και επιθετικές συμπεριφορές, όπως η ενδοοικογενειακή βία.

Ακόμα, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του κ. Καστανίδη ότι «δεν υπάρχει σήμερα σοβαρή και συγκροτημένη αντιεγκληματική πολιτική», υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί ένα σημαντικό και στοχευμένο πρόγραμμα το οποίο έχει φέρει αποτέλεσμα.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι ποτέ ούτε και εφησυχάζουμε. Όμως, θεωρώ ότι παράγεται ένα σημαντικό έργο το οποίο συνεχίζεται με σχέδιο και πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, παρά το ότι η ευρύτερη χρονική περίοδος είναι περίοδος μεγάλης κρίσης και μεγάλης ροπής σε ακραίες και επιθετικές συμπεριφορές, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη και την ανθρωπότητα και μάλιστα με σύγχρονα φαινόμενα, όπως είναι αυτό της νεανικής παραβατικότητας το οποίο μεγεθύνεται ή τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας που αποτελούν σοβαρό στοιχείο σύγχρονης εγκληματικότητας και σοβαρό στοιχείο προτεραιότητας της ελληνικής αστυνομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε την παράνομη μετανάστευση ως «σημαντικό παράγοντα της εγκληματικότητας».

«Πρέπει να ληφθεί πάρα πολύ υπόψη ότι έχει εκτοξευτεί το πρόβλημα στα σύνορα της χώρας, την ευθύνη του οποίου έχει για την αντιμετώπιση του, η ΕΛΑΣ. Αυτό μας υποχρέωσε σε προσλήψεις 1.500 συνοριοφυλάκων και χάρη σε αυτή τη πολιτική, μόνο φέτος έχουμε σταματήσει 220.000 παράνομους μετανάστες και έχουμε πραγματοποιήσει πάνω από 1.200 συλλήψεις διακινητών παράνομων μεταναστών», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος