Την αισιοδοξία του πως τους επόμενους μήνες θα έχουμε πολύ μεγάλη επενδυτική κίνηση από τη Γερμανία προς την Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξή του την Πέμπτη (29/9) μετά την επιστροφή του από το Βερολίνο.

«Είχα συνάντηση με πάρα πολλές γερμανικές επιχειρήσεις αλλά και με οργανωμένους θεσμικούς φορείς της οικονομίας της Γερμανίας. Το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι πλέον πάρα πολύ μεγάλο. Εξήγησα σε όλους τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ελλάδα, τα οικονομικά επιτεύγματα της Ελλάδας και γιατί συμφέρει να επενδύσουν τώρα στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι από μεσαίες γερμανικές επιχειρήσεις – μεσαίες σε γερμανικά μεγέθη αλλά μεγάλες για τα ελληνικά δεδομένα– οι οποίες ψάχνουν χώρες εντός της Ευρώπης για να μεταφέρουν γραμμές της παραγωγής τους», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ 100.3.

«Τα οικονομικά επιτεύγματα της Ελλάδας, των τελευταίων τριών ετών δεν έχουν διαλάθει της προσοχής στην Ευρώπη» είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Γνωρίζανε καλύτερα από μένα τα νούμερα και για την ανάπτυξη και για τις επενδύσεις και για τον τουρισμό και για όλα. Και όλοι ήταν εξαιρετικά εντυπωσιασμένοι από τη ραγδαία αλλαγή του οικονομικού κλίματος της χώρας μας. Αυτό πρέπει να μας κάνει υπερήφανους ως Έλληνες. Η Ελλάδα από εκεί που ήταν δακτυλοδεικτούμενη ως μία αποτυχημένη χώρα γίνεται ένα πετυχημένο παράδειγμα προς μίμηση» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Με αφορμή την επένδυση της Google, είπε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται με μεγάλη ταχύτητα στην πύλη των data της ανατολικής Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου, το οποίο φέρνει θέσεις εργασίας, επενδύσεις, υψηλή τεχνολογία και ταχύτερη ψηφιοποίηση του κράτους μας.

Αναφερόμενος στην αστυνομική επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Καταρχάς να δώσουμε δημοσίως συγχαρητήρια στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη διότι όλα αυτά που συμβαίνουν στην Πολυτεχνειούπολη ήταν γνωστά εδώ και πολλά χρόνια. Η αστυνομία τελικά επιχείρησε και τόλμησε να μπει μέσα στο άβατο επί Τάκη Θεοδωρικάκου».

«Το εντυπωσιακό δεν είναι τόσο η σύλληψη των ναρκεμπόρων και των εκβιαστών, αυτό είναι ένα συνολικό ζήτημα. Το εντυπωσιακό είναι η αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Η αστυνομία μπαίνει και συλλαμβάνει μια συμμορία που κάνει εκβιασμούς, εμπόριο λευκής σαρκός, πουλάει ναρκωτικά και διάφορα άλλα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να συγχαρούν την ελληνική αστυνομία και την Κυβέρνηση και να πουν ότι η φοιτητική εστία δεν είναι χώρος για εγκληματικές συμμορίες, μιλούν για αστυνομοκρατία, τρομοκρατία, κλπ.. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που κυβέρνησε και θέλει να ξανακυβερνήσει, υπερασπίζεται στην πραγματικότητα εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου» επεσήμανε κλείνοντας.