Για το θέμα της αύξησης των συντάξεων μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. «Περισσότεροι από 1,5 εκατ. συνταξιούχοι υπολογίζω ότι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, είπε ότι η αύξηση στις συντάξεις μπορεί να είναι και άνω του 6% και συμπλήρωσε ότι τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον συνταξιούχο εκτός από την αύξηση στη σύνταξη να πάρει και κάποιο άλλο επίδομα, πχ της θέρμανσης ή το επίδομα των 250 ευρώ, αν το δικαιούται.

Τόνισε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ θα εξειδικευτούν σταδιακά από τους αρμόδιους υπουργούς και σημείωσε ότι τα μέτρα που αφορούν στο δικό του υπουργείο είναι μια επανάληψη της βοήθειας που δόθηκε και πέρυσι τα Χριστούγεννα.

Για τις καθυστερήσεις που υπήρχαν στην απονομή συντάξεων σχολίασε ότι ορθώς ο πρωθυπουργός είπε ότι ήταν ντροπή και πρόσθεσε ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία, αυτή τη στιγμή έχουμε 35.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις. Πέρυσι τέτοια εποχή οι εκκρεμείς συντάξεις ήταν 130.000.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε, το βάρος θα δοθεί στις επικουρικές συντάξεις.

Για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών είπε ότι «θα περάσει το ταχύτερο δυνατόν νομοθετική διαταξη για να τεθούν σε ισχύ».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μονιμοποίηση της μείωσης ασφαλιστικών εισφορών, εξήγησε, γιατί συνεισέφερε και στην αύξηση των εισοδημάτων των εργαζομένων και στο να υπάρξει κίνητρο για προσλήψεις.

Για τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό είπε ότι θα ληφθούν υπόψη οι ανάγκες εργαζομένων και των επιχειρήσεων, θα γίνει διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους και η κυβέρνηση και θα αποφασίσει.

«Το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας δεν θα το παραχωρήσουμε σε κανέναν» κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.