Τις τελευταίες πινελιές βάζουν αυτή την ώρα τα συνεργεία που έχουν επωμιστεί με το έργο στησίματος των εγκαταστάσεων για την πραγματοποίηση του διήμερου φεστιβάλ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής που ανοίγει τις πύλες του σήμερα το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο, με αφορμή τη συμπλήρωση 48 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

Στόχος του φεστιβάλ σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, είναι να φέρει πιο κοντά τους νέους, απαντώντας στους προβληματισμούς τους σε μια σειρά από φλέγοντα θέματα όπως αυτά της οικονομίας και της κοινωνίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι θα στηθούν πολλαπλά περίπτερα που θα αφορούν την ισότητα, την έμφυλη βία, τη ζωοφιλία και την κοινωνική κατοικία ενώ προγραμματίζεται και θεματική συζήτηση για την εργασία. Παράλληλα, θα υπάρχει ειδικός χώρος για αθλητικές δραστηριότητες, όπως, μπάσκετ, πινγκ πονγκ, parkour κι άλλα.

Στο δε αίθριο του Ζαππείου θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων αφιερωμένη στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, στην ιστορία του Κινήματος καθώς και την Μελίνα Μερκούρη και τις προσπάθειές της για τον επαναπατρισμό των μαρμάρων του Παρθενώνα. Επίσης, θα στηθεί και ειδικός χώρος για graffiti art με θέμα την 3η του Σεπτέμβρη, ενώ δεν θα λείπουν οι dj’s και οι παραστάσεις stand up.

Το διήμερο φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί αύριο στις αργά το απόγευμα με ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου

  • στις 18:30 προγραμματίζεται θεματικό τραπέζι διαλόγου για την εργασιακή επισφάλεια των νέων
    -παράλληλες αθλητικές δραστηριότητες (μπάσκετ, πινγκ πονγκ, επίδειξη parkour κ.α.)
    -graffiti art με θέμα την 3η του Σεπτέμβρη
    -στις 20:00 ανοιχτό εργαστήριο για την ψηφιακή καινοτομία και την start up επιχειρηματικότητα
  • στις 21:00 stand up comedy (Δ. Μακαλιάς, Γ. Αγγελόπουλος, Γ. Σαρακατσάνης) και αργότερα DJ party.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου
-στις 18:30 θεματική συζήτηση για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες
Κλείσιμο
-στις 19:30 ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.