Ακόμα και μια… μπάλα μπιλιάρδου επιστράτευσε η Αλέκα Παπαρήγα για να δείξει την έκπληξή της από τις θέσεις της κυβέρνησης στα εργασιακά.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση ως «την πιο επικίνδυνη της μεταπολίτευσης».
Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου επέρριψε το σύνολο των ευθυνών στην προηγούμενη κυβέρνηση, ανταπαντώντας ότι «επικίνδυνη ήταν η κατάσταση που παραλάβαμε.

«Θα συνεχίσουμε για να εξασφαλίσουμε την ελπίδα, τη σιγουριά και την ασφάλεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός και υπεραμύνθηκε των σκληρών αλλαγών στα εργασιακά που ψηφίζονται την ερχόμενη Τρίτη.
«Ναι, θα υπάρξουν θυσίες, αλλά ή θα σώσουμε τις θέσεις εργασίας, ή θα πιεστούν οι επιχειρήσεις να απολύσουν ή ακόμα και να κλείσουν. Θέλουμε στο τέλος του τούνελ να έχουμε τις μικρότερες απώλειες», τόνισε.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν δίστασε να «τσιγκλίσει» την Αλέκα Παπαρήγα, κάνοντας ειδική αναφορά στις επιχειρήσεις που ανήκουν στο ΚΚΕ.

«Κι εσείς κυρία Παπαρήγα στην Τυποεκδοτική και τον 902 κάνατε απολύσεις και μειώσεις. Είπατε ότι πρέπει να νοικοκυρέψετε. Αλλά δε δίνετε σε κανένα άλλο το δικαίωμα να κάνει αυτό το νοικοκύρεμα», είπε και συμπλήρωσε: «Εμείς θα νοικοκυρέψουμε τη χώρα σε όφελος των πολιτών και των εργαζομένων, με βασική πρόνοια να μη χαθούν θέσεις εργασίας».

«Ο λαός θα αντεπιτεθεί και θα σας πάρει με τις πέτρες», προειδοποίησε η γραμματέας του ΚΚΕ και τόνισε:
«Έχετε μεγάλη αυταπάτη αν νομίζετε ότι περνώντας το νόμο με διαδικασία φαστ τρακ την Τρίτη, η απεργία της Τετάρτης θα χάσει το νόημά της».

Η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι «πάμε για γενικευμένη ισοπέδωση προς τα κάτω των εργασιακών συμβάσεων».
Χαρακτήρισε δε «μικροπρέπεια» τις αιχμές του πρωθυπουργού για τις επιχειρήσεις του ΚΚΕ και σχολίασε: «Στο σπίτι του κρεμασμένου μη μιλάτε για σκοινί».