Με ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων όπου εκπροσωπούνται όλα τα κόμματα, η Βουλή των Ελλήνων δώρισε στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων της Βόρειας Εύβοιας ένα πυροσβεστικό όχημα πολλαπλών χρήσεων «που θα λειτουργήσει ως ασπίδα την ώρα της μάχης» όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σώματος Κώστας Τασούλας δίνοντας τα κλειδιά του υπερσύγχρονου τετρακίνητου οχήματος που θα μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο για κατάσβεση πυρκαγιών όσο και για απάντληση υδάτων, με δυνατότητα πρόσβασης σε δύσβατες περιοχές, εκεί που δεν μπορούν να μεταβούν τα συμβατικά οχήματα.

Ο κ. Τασούλας υπογράμμισε την αναγκαιότητα «συστράτευσης όλων των δυνάμεων για την προστασία του περιβάλλοντος» εξαίροντας την προσφορά και το έργο των εθελοντών δασοπυροσβεστών διασωστών, οι οποίοι «άφησαν κατά μέρος όλα τα αρνητικά αισθήματα» που τους προκάλεσαν οι πύρινες καταστροφές κι «αποφάσισαν να αντιδράσουν, να δουν επιθετικά την απειλή η οποία πολιορκεί τις ζωές μας».

Όπως τόνισε, «όταν όλοι ενστερνιστούν τον εθελοντισμό, την προσφορά, την αγάπη προς τη φύση, τότε η μάχη θα είναι άνιση για τις καταστροφές και όχι για τον άνθρωπο. Τότε θα αντιστρέψουμε τα πράγματα και θα είμαστε εμείς κυρίαρχοι, όταν συμφιλιωθούμε με τη φύση».

Παραλαμβάνοντας τα κλειδιά του οχήματος ο Γραμματέας του Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων, Αλέξανδρος Εμμανουήλ, αναφέρθηκε στον εθελοντισμό ως «βασικό στοιχείο πολιτικής συμμετοχής στον σύγχρονο δυτικό κόσμο», υπογραμμίζοντας πως αποτελεί «βασική προϋπόθεση προάσπισης των αξιών της δημοκρατίας» και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η δωρεά της Βουλής «είναι μια πράξη βαθύτατα πολιτική διότι στην ουσία αναδεικνύει τη νέα σχέση που θα πρέπει να αναπτύξουν πολίτες και πολιτεία για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στο μέλλον, οι οποίες σίγουρα θα είναι δύσκολες όλο και περισσότερο».