Άρωμα γυναίκας θα έχει ο μίνι ανασχηματισμός τομεαρχών που δρομολογεί στη ΝΔ ο γραμματέας της Παύλος Μαρινάκης. Γνωρίζοντας τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ότι υπάρχει κίνδυνος χαλάρωσης στο κόμμα μετά και τη λήξη του συναγερμού για πρόωρες εκλογές, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δομικές αλλαγές που θα τονώσουν τον κομματικό μηχανισμό της Πειραιώς.

Άλλωστε το φθινόπωρο θα αποδειχθεί κομβικό για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα λόγω της ενεργειακής κρίσης αλλά και του πώς θα εξελιχθεί η πανδημία μετά τη χαλάρωση του καλοκαιριού. Έτσι, τα πρόσωπα που στελεχώνουν τους μηχανισμούς όλων των κομμάτων λαμβάνουν θέσεις «μάχης» γνωρίζοντας καλά ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για μια αναμέτρηση που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Στον πυρήνα των τομεαρχών, που αποτελεί ένα άτυπο υπουργικό συμβούλιο και μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο για την ίδια την κυβέρνηση, αναμένεται να ενταχθούν στελέχη με μακρόχρονη διαδρομή στη γαλάζια παράταξη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Βικεντία Συροπούλου-Μπασιάκου, χήρα του πρώην υπουργού και βουλευτή, Ευάγγελου Μπασιάκου, η οποία γνωρίζει πολύ καλά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει ενταχθεί από τα μαθητικά της χρόνια στο κόμμα.

Επίσης, η πειραιώτισσα με καταγωγή από τη Μάνη φιλόλογος και επιχειρηματίας, Σταυρούλα Βουτυράκου αναμένεται να αξιοποιηθεί από τον Παύλο Μαρινάκη, καθώς πρόκειται για ένα στέλεχος της ΝΔ με πλούσιο κοινωνικό έργο.

Δυναμικά αναμένεται να επανέλθει και η Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, η οποία διαθέτει ειδικές γνώσεις στα αγροτικά θέματα και έχει ήδη θητεύσει ως γραμματέας αγροτικού στη ΝΔ. Παράλληλα είναι ιδιαίτερα πετυχημένη επιχειρηματίας στον τομέα της που είναι η οινοποιία αλλά και ο τουρισμός.

Στο νέο σχήμα αναμένεται να ενταχθούν και οι Γλυφαδιώτες Τάσος Θωμαΐδης και Νίκος Λεβετσοβίτης. Ο πρώτος αναμένεται να αναλάβει τον τομέα του περιβάλλοντος στον οποίο προσωπικά ο πρωθυπουργός έχει δώσει μεγάλο βάρος και τα τρία χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας.

Περιοδείες σε όλη την Ελλάδα

Εκτός όμως από τις αλλαγές και την ανανέωση στο στελεχιακό δυναμικό, το σύνθημα που έχει δοθεί από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι δεν πρέπει να μείνει «απάτητη» καμία γωνιά της χώρας. Έτσι, οι περιοδείες κομματικών κλιμακίων θα συνεχίσουν με τον Παύλο Μαρινάκη και τον Γιάννη Μπρατάκο να σαρώνουν την Ελλάδα και μάλιστα αυτό το διάστημα ενόψει και της ΔΕΘ αναμένεται να επισκεφθούν σταδιακά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης.

Το ίδιο και ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν υπάρχει εβδομάδα που να μην έχει στο πρόγραμμά του επίσκεψη σε κάποια περιοχή της Ελλάδας, όπου φροντίζει να μιλάει με τους πολίτες για να μαθαίνει από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις αγωνίες τους.

Αυτό που θέλει να καταδείξει είναι ότι δεν κινείται καιροσκοπικά αλλά επιχειρεί με αφορμή πολλές φορές την ολοκλήρωση κάποιου έργου κατ’ αρχήν να το επικοινωνήσει ο ίδιος μέσω της παρουσίας του στους πολίτες αλλά και να εντοπίσει άλυτα και χρόνια προβλήματα σε κάθε περιοχή που επισκέπτεται.

Ανώτατα κομματικά στελέχη τόνιζαν στο Newsbeast ότι το διάστημα από εδώ και πέρα θα κρίνει πολλά και ο παραμικρός εφησυχασμός μπορεί να αποβεί μοιραίος για τον στόχο που έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός για τις επερχόμενες εκλογές που δεν είναι άλλος από την αυτοδυναμία.

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το πρωί τις περιοχές της Κρωπίας, της Παιανίας, των Σπάτων Αρτέμιδος και της Ραφήνας και στις 12:45 θα έχει σύσκεψη με τους Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, στην Παλλήνη.