Παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννη Λιανού, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εξέφρασε θετική γνώμη για την τοποθέτηση της Χαρίκλειας Νικολοπούλου στη θέση της αντιπροέδρου του φορέα.

Ο κ. Λιανός είχε στείλει επιστολή στους βουλευτές ζητώντας τους να απορρίψουν την προοπτική της τοποθέτησης της κ. Νικολοπούλου, επικαλούμενος πως ως διευθύντρια της ανεξάρτητης αρχής καθυστερούσε την έκδοση αποφάσεων και προστίμων κατά τραπεζών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στον κ. Λιανό έκανε λόγο για «απαράδεκτη και αντιθεσμική» συμπεριφορά, διαμήνυσε πως «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται», ενώ εξήγησε πως η σχετική νομοθεσία δεν υποχρεώνει την εκάστοτε κυβέρνηση να έχει την σύμφωνη γνώμη των προέδρων ανεξάρτητων Αρχών για τον ορισμό των υπόλοιπών μελών.

Αναφορικά δε με την κυρία Νικολοπούλου ανέφερε ότι θητεύει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τα τελευταία χρόνια και κανείς από τους προηγούμενους προέδρους δεν είχε εκφράσει κάποια αντίρρηση ή ένσταση για την επαγγελματική της επάρκεια. «Ο κ. Λιανός επέλεξε να στείλει επιστολή για να φέρει την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση και να με κάνει να αλλάξω γνώμη. Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε πρόεδρο» ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης.