Παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «είναι επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να δουλεύει για τους λίγους».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δουλεύει για τους λίγους, λεηλατώντας την κοινωνία», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel.

«Από την κυβέρνηση ακούμε συνεχώς ότι για την ακρίβεια ευθύνεται ο πόλεμος, ότι είναι μια κρίση εισαγόμενη. Τότε η κυβέρνηση πρέπει να μας εξηγήσει γιατί η Κομισιόν, ήδη από τον Οκτώβριο, έχει δώσει ως προτεινόμενο μέτρο στην εργαλειοθήκη της, τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «το μέτρο αυτό έχουν ακολουθήσει ήδη 14 χώρες. Αν μειώναμε τον ΕΦΚ στα κατώτατα όρια για ένα χρόνο, αυτό θα κόστιζε 1,5 δισ. ευρώ, μία απολύτως διαχειρίσιμη δαπάνη για την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, 1,5 δις. κοστίζει το χρόνο η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κάτι που δείχνει ότι αυτά είναι ζητήματα επιλογών», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος και ανέφερε: «η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μειώσει το φόρο στα μερίσματα, έχει επιλέξει να μειώσει το φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου και να μην μειώσει το ΦΠΑ στο ψωμί και το γάλα».

«Στην Ελλάδα, με βάση τα τελευταία στοιχεία, ο ενεργειακός πληθωρισμός για το Μάιο ξεπερνά το 60%, ενώ στην Ευρώπη είναι κάτω από 40%», επισήμανε, αποδίδοντας αυτή την εξέλιξη στις πολιτικές της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να ιδιωτικοποιήσει, εν μέσω κρίσης, τη ΔΕΗ, επέλεξε να προχωρήσει σε μια βίαιη και χωρίς σχέδιο, απολιγνιτοποίηση», είπε.

Κατά τον ίδιο, «αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα έχει τη χειρότερη σχέση ανάμεσα σε καύσιμα και μισθό σε όλη την Ευρώπη. Είναι η μοναδική χώρα που έχει κατώτατο μισθό χαμηλότερο από αυτόν του 2010, είναι η πέμπτη χειρότερη χώρα σε επίπεδο συλλογικών συμβάσεων. Όταν σε μια σειρά από τέτοιους δείκτες, η χώρα μας καταγράφει τις χειρότερες επιδόσεις, τότε η ευθύνη είναι ξεκάθαρη και ανήκει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Και όταν δεν πέφτουν οι τιμές, πέφτει η κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι το κλίμα της πολιτικής αλλαγής αποτυπώνεται στις εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα που πραγματοποιεί εδώ και πολύ καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Αλέξης Τσίπρας.

Επισήμανε ακόμα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή για χιλιάδες ανθρώπους που χάνουν το κοινωνικό τιμολόγιο, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, χάνουν κρίσιμα επιδόματα, επειδή αυξήθηκαν οι αντικειμενικές αξίες». «Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε αυτός ο κόσμος, στο βαθμό που δεν υπάρχει εισοδηματική μεταβολή, να συνεχίσει να λαμβάνει αυτά που λάμβανε το προηγούμενο διάστημα. Ο κ. Βορίδης απέρριψε την τροπολογία», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακόμα, αναφερθείς στα όσα είπε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή, κατηγορώντας στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων για διαρροές στους δημοσιογράφους, τόνισε: «αυτό είναι πρωτοφανές, ξεπερνά κάθε όριο επιπολαιότητας ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας να επιρρίπτει ευθύνες για διαρροές στα ίδια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».

«Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Παναγιωτόπουλος είναι εκείνος που είχε δώσει διαρροές στους δημοσιογράφους για ενδεχόμενες υβριδικές απειλές», υπενθύμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας πως «είναι πραγματικά επικίνδυνο ο υπουργός Άμυνας, εάν έχει τέτοια στοιχεία, να τα δίνει στους δημοσιογράφους, αυτό είναι το τελευταίο που πρέπει να κάνει». «Αυτός ο οποίος παίρνει την ευθύνη για μη σοβαρή θεσμική στάση είναι ο κ. Παναγιωτόπουλος», πρόσθεσε.