«Πλέον οι κυβερνώντες μας δίνουν την εντύπωση ότι ζουν σε άλλη χώρα» δηλώνει η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

«Η Ελλάδα έχει καταγράψει αρνητικά ρεκόρ στην αντιμετώπιση κρίσεων.  Όποια κρίση κι αν διαχειρίστηκε αυτή η κυβέρνηση, τη διαχειρίστηκε ανεπαρκώς και επιζήμια. Με ευχολόγια και επικοινωνία. Από την πανδημία ως την ακρίβεια κι από την ενεργειακή κρίση ως τις φυσικές καταστροφές. Ακόμη και η χθεσινή πυρκαγιά με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίστηκε» τόνισε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό One. Πρόσθεσε δε, ότι «οι πολιτικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, σε συνδυασμό την μεροληψία της υπέρ των οικονομικών ελίτ αλλά και την επιλεκτική ανάγνωση των εξελίξεων  έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοινωνικό μίγμα.  Σήμερα βγήκε ο κ. Οικονόμου και μας είπε πως το εισόδημα του μέσου Έλληνα  αυξήθηκε, ενώ το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών τελειώνει το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα. Πλέον δίνουν την εντύπωση πως ζουν σε άλλη χώρα. Οι εκλογές θα έπρεπε να έχουν γίνει χθες.

Σημείωσε δε, πως «εμείς έχουμε βαθιά ιδεολογική αντίθεση με τη νεοφιλελεύθερη δεξιά σε σχέση με το ρόλο και τη σημασία του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων αγαθών. Πιστεύουμε σε ένα αξιόπιστο Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο πρέπει να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλους τους  πολίτες ανεξαιρέτως. Το ΕΣΥ δεν ενισχύθηκε μέσα στην πανδημία και για αυτό έχουμε τη θλιβερή πρωτιά σε θανάτους ανά εκατομμύριο. Γιατροί παραιτούνται μαζικά από τα νοσοκομεία της χώρας. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Και η κυβέρνηση αυτή, ανάλγητη. Το δε κράτος πρέπει να είναι τόσο όσο χρειάζεται. Χρειαζόμαστε περισσότερο; Ναι, κατά τομείς και ειδικότητες καθώς κατά τη διάρκεια των μνημονίων αποψιλώθηκε. Δεν χρειαζόμαστε όμως το κομματικό πελατειακό κράτος που φτιάχνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία.  Σας θυμίζω τις απευθείας αναθέσεις πολλών δισ. και το νόμο του επιτελικού κράτους της ΝΔ με τον οποίο τριπλασίασε τον αριθμό των μετακλητών και το ύψος των αμοιβών τους.

Τέλος, όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, η βουλευτής Άρτας υπογράμμισε πως «η  κυβέρνηση πίστευε τόσο καιρό πως η Τουρκία ήταν απομονωμένη. Ούτε απομονωμένη ήταν ούτε σταμάτησε να πιέζει για τα δικά της συμφέροντα. Με την έναρξη δε του πολέμου στην Ουκρανία η Τουρκία αναβάθμισε ακόμη περισσότερο τον ρόλο και τη θέση της. Ο κ. Μητσοτάκης πάλι, επέλεξε να εμπλέξει τη χώρα με αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, ασκώντας προσωπική εθνική εξωτερική πολιτική. Σε ποια χώρα του κόσμου μαθαίνει ο λαός τα κόμματα και οι βουλευτές από υπουργούς άλλων χωρών την εμπλοκή της χώρας του σε ένοπλες συγκρούσεις; Μέχρι στιγμής ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμφωνήσει ο κύριος Μητσοτάκης».