«Στον Έβρο, όλους αυτούς του μήνες υπάρχει πίεση (σ.σ. από παράνομους μετανάστες τους οποίους εργαλειοποιεί η Τουρκία). Ας γνωρίζουν όλοι εντός και εκτός συνόρων, ότι η Ελληνική Αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκεί προστατεύοντας την ακεραιότητα της χώρας. Δεν θα επιτρέψουμε να μπει κανείς στην Ελλάδα με παράνομο τρόπο. Ούτε στον Έβρο ούτε στα νησιά μας και ας το συνειδητοποιήσουν όλοι αυτό» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

«Η χώρα, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνολικά, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο υπερασπίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα με πολύ σταθερό τρόπο» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη νεανική παραβατικότητα σημείωσε πως «υπάρχει έξαρση και οφείλουμε όλοι να ενώσουμε δυνάμεις και να προλάβουμε αυτό το φαινόμενο. Το υπουργείο και η Ελληνική Αστυνομία, κάνουμε μια συστηματική προσπάθεια να έρθουμε σε επικοινωνία με τους νέους ανθρώπους με στόχο την ενημέρωση για τη σωστή χρήση του Διαδικτύου, το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο τμήμα της ζωής τους. Το Διαδίκτυο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορεί όμως, να μετατραπεί σε ένα όπλο εναντίον μας».

Στη συνέχεια επεσήμανε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο με τις 220 ειδικές ενημερωτικές εκδηλώσεις σε σχολεία με τη συμμετοχή 80.000 μαθητών, τις δύο τηλεδιασκέψεις της Υπηρεσίας Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας 11188.

Όσον αφορά τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ, το μέλος της κυβέρνησης υπογράμμισε πως «πριν από δύο μήνες στο Ηράκλειο της Κρήτης έγινε ο τελικός του μπάσκετ και ήταν διαφορετική η ατμόσφαιρα από αυτά που ζήσαμε προχθές. Η ΕΠΟ ζήτησε να υπάρχουν θεατές στο συγκεκριμένο αγώνα. Όπως ξέρετε έγιναν 17 συλλήψεις και θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι δεν έχει τελειώσει η υπόθεση των συλλήψεων. Η Ελληνική Αστυνομία έχει την υποχρέωση να ολοκληρώσει τον κύκλο των ερευνών εναντίον όσων παρανόμησαν στο τελικό και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.