Σε υπόθεση των 30ρηδων και 40ρηδων εξελίσσεται όπως φαίνεται η σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αφού στο όργανο θα εκπροσωπούνται βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων στη συντριπτική πλειοψηφία, νεαρά σε ηλικία στελέχη.

Τα τελικά αποτελέσματα από την καταμέτρηση των 4.500 ψηφοδελτίων των συνέδρων, αναμένονται το απόγευμα, με την καθυστέρηση να οφείλεται στον ίδιο λόγο που καθυστέρησαν να ανακοινωθούν και τα αντίστοιχα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ήτοι στις ποσοστώσεις. Στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για παράδειγμα, το 1/3 των 301 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής (δηλαδή τα 100 άτομα) θα πρέπει να είναι γυναίκες και το 10% (30 άτομα) νέοι ηλικίας κάτω των 35 ετών. Το σύνολο των υποψηφίων ήταν 464 και οι σύνεδροι είχαν το δικαίωμα να σταυροδοτήσουν έως και 45 άτομα.

Με βάσει τα μέχρι τώρα δεδομένα, πρώτος σε σταυρούς έρχεται ο Ανδρέας Σταυρόπουλος τον οποίο ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης θα προτείνει για γραμματέα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Δεύτερος έρχεται ο απερχόμενος γραμματέας που στηρίχθηκε κυρίως από τους Παπανδρεϊκούς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται Στέφανος Ξεκαλάκης ενώ πολύ ψηλά θα έρθουν όπως φαίνεται, ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάτζος, η διευθύντρια του γραφείου του προέδρου Ελένη Αναστασίου, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Αναστασία Σιμητροπούλου, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Σωτήρης Ζαρμπαλάς, ο Παναγιώτης Βλάχο, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Βασίλης Νούσιος και ο Βαγγέλης Τσόγκας.