Τη σύνταξη σχεδίου νόμου για την «Καλή Νομοθέτηση» έχει ήδη ξεκινήσει το υπουργείο Εσωτερικών και θα προωθηθεί στην ελληνική Βουλή στις αρχές του 2011, ανακοίνωσε σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης, στην τριμελή αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ, κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών.

Άλλωστε, η αντιπροσωπεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να συντάξει έκθεση για την ισχύ των αρχών της καλής νομοθέτησης και την εφαρμογή στη χώρα μας των μέσων για την επίτευξή τους, δηλαδή τη διαφάνεια, την κοινωνική διαβούλευση, την ανάλυση κανονιστικών επιπτώσεων, τη μέτρηση διοικητικών βαρών, την απλούστευση διοικητικών διαδικασιών κ.λπ.

Ο κ. Ραγκούσης, επίσης, έκανε αναφορά στο πρόγραμμα «Διαύγεια», στον «Καλλικράτη» και στον εκλογικό νόμο, ενώ πρόσθεσε ότι το σχέδιο νόμου για την «Καλή Νομοθέτηση» θα τεθεί προηγουμένως σε ηλεκτρονική διαβούλευση, «μια διαδικασία η οποία συμβάλλει στη βελτίωση της νομοθεσίας και ήδη ακολουθείται για κάθε σχέδιο νόμου».

Σημειώνεται ότι η έκθεση της αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ αφορά την αξιολόγηση της πολιτικής για την καλή νομοθέτηση σε 15 κράτη της Ε.Ε., καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει τη συνδρομή του ΟΟΣΑ προκειμένου να επικαιροποιήσει τις εκθέσεις που συνέταξε κατά την περίοδο 2000-2003 για τις 15 χώρες με γενικό θέμα «Κανονιστική Μεταρρύθμιση».