Ο παριστάμενος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ήταν αυτός που απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα για την τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τη ρήτρα αναπροσαρμογής, βάσει της οποίας θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να μην την πληρώνουν με τους λογαριασμούς του ρεύματος, μέχρι να κριθεί η νομιμότητά της από τα ελληνικά δικαστήρια.

Όπως τόνισε το μέλος της κυβέρνησης, «ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τον κόσμο. Η τροπολογία σας είναι άνευ αντικειμένου. Γιατί η κυβέρνηση έχει παρέμβει, καθώς δίνει 60% στους προηγούμενους λογαριασμούς. Τι διαστρεβλώνετε εδώ πέρα; Βγαίνει ο κ Τσίπρας και λέει σήμερα από το βήμα ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός! Δεν καταλαβαίνετε τι λέμε; 60% ως 600 ευρώ. Άρα για να το πούμε απλά, ένας λογαριασμός με 30 ευρώ αύξηση δεν θα έχει επιστροφή, ένας με 100 ευρώ θα έχει 60 ευρώ».

Και συνέχισε απευθυνόμενος στα αντιπολιτευτικά έδρανα: «Η τροπολογία σας κοροϊδεύει το κόσμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει να μην υπάρξουν συνέπειες μέχρι να κριθεί δικαστικά. Να μη πληρώνουν οι πολίτες και να υπάρχει αναστολή. Αν κριθεί νόμιμη όμως η ρήτρα; Αναδρομικά όλα τα λεφτά θα πληρώσουν οι πολίτες και θα έχουν συνέπειες. Έρχεστε εδώ και κοροϊδεύετε τον κόσμο. Η ρύθμιση που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει αξία να βρίσκεται στο νομικό πολιτισμό της χώρας».