Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη η υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ όπου το βασικό θέμα συζήτησης που θα έχει με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια θα είναι οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας και η κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η συνάντηση συμπίπτει χρονικά με την τριμερή των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στην Αθήνα όπου θα αξιολογηθούν οι γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή μας, ιδίως στον τομέα της ενέργειας μετά και τις απειλές του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν να κλείσει τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου στη Δύση.

Ο κ. Δένδιας πριν την τριμερή θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του Ιωάννη Κασουλίδη και Γιαΐρ Λαπίντ, ενώ ερωτηματικό παραμένει εάν στις συνομιλίες θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα του αγωγού East Med.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο κ. Δένδιας το διήμερο 6 και 7 Απριλίου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην εαρινή η τακτική σύνοδο του ΝΑΤΟ.