Είθισται οι συνεδριάσεις της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής να ανοίγουν με εισήγηση του γραμματέα του οργάνου. Ωστόσο στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κυριακής, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί καθώς ο γραμματέας της Κ.Π.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης νοσεί από κορονοϊό. Κατά συνέπεια θα παραμείνει κλινήρης στο σπίτι του, παρά το γεγονός ότι έχει απλώς και μόνο ελαφριά συμπτώματα, καθότι τριπλά εμβολιασμένος.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι και βασικό θέμα της συζήτησης που θα ακολουθήσει θα είναι η ανασυγκρότηση του ΚΙΝΑΛ, μέσω περιοδειών και συνελεύσεων ανά την Ελλάδα, της εκλογής νέων Νομαρχιακών Οργανώσεων στις αρχές Μαΐου και τη διεξαγωγή του Συνεδρίου που προγραμματίζεται για τα τέλη του μήνα (20-22/5) ή για τις αρχές Ιουνίου στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do).

Ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει να επισπεύσει το χρονοδιάγραμμα της ανασυγκρότησης και της αυτοοργάνωσης του ΚΙΝΑΛ, υπό το φόνο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Το θέμα έχει συζητηθεί αρκετές φορές στις συσκέψεις του με τους στενούς συνεργάτες στα κεντρικά γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προκηρύξει ο πρωθυπουργός πρόωρες εκλογές, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου.

Θυμίζουμε ότι η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή έχει να συνέλθει από τον Δεκέμβριο που έγιναν οι εσωκομματικές εκλογές, ενώ ενεργοποιούνταν άμεσα και οι δύο επιτροπές που θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο το προσεχές διάστημα, αυτή της κατάρτισης των ψηφοδελτίων υπό τον Βαγγέλη Αργύρη και της αυτοοργάνωσης υπό τον Απόστολο Πάνα. Ως κινητήρια δύναμη αναμένεται να χρησιμοποιηθούν τα 270.000 μέλη του κομματικού μητρώου που έσπευσαν στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου πριν από περίπου τρεις μήνες.