Σάλος έχει προκληθεί από την συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, μετά την καταγγελία ότι το περασμένο Σάββατο απαγόρευσε σε άνδρες των ΜΑΤ, να χρησιμοποιήσουν τουαλέτες του Κοινοβουλίου για την σωματική τους ανάγκη.

Σήμερα ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε από κύκλους της ασφάλειας της Βουλής ότι τους επιτρέπεται η είσοδος στο κτήριο της Βουλής, αρκεί να αφήσουν εκτός του υπηρεσιακό τους όπλο, την εξάρτησή τους και την ταυτότητά τους.

Μέσω διαρροών που αποδίδονται στο Φρουραρχείο της Βουλής αναφέρεται πως:«Δεν ζητήθηκε τίποτα περισσότερο από το να γίνει ο τυπικός προληπτικός έλεγχος και να τηρηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας, όπως ισχύει σε όλα τα δημόσια κτίρια. Δεν είναι δυνατό η ταυτοποίηση, ότι είναι πράγματι αστυνομικός, να γίνεται επειδή κάποιος φοράει στολή και κουβαλάει κουμπούρι».

Ακόμη σημειώνεται, «στο παρελθόν η αστυνομία έχει καταγεγραμμένες επιθέσεις από μεταμφιεσμένους σε αστυνομικούς κακοποιούς».

Ενοχλημένος από την συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη από τον Βόλο.

Εγκαινιάζοντας σήμερα το νέο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας ανέφερε: «Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία» και χαρακτήρισε την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου λαθεμένη, ενώ την απέδωσε σε παρεξήγηση.

«Δεν μπορεί να υποτιμάται (και άλλη φορά έχει συμβεί) η αστυνομία και να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλοι που δεν εκπροσωπούν το νόμο και την τάξη» είπε.