Κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ για παραπλάνηση των ψηφοφόρων με την υπόσχεση πως θα μπορούσε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ χωρίς να προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις εξαπέλυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στη συνέντευξή του στο περιοδικό Wirtschaftswoche, αποσπάσματα της οποίας αναδημοσιεύει το πρακτορείο Reuters, ο Γερμανός υπουργός λέει: «Η Ευρώπη βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Πρέπει να δρας με λογική, αυτό είναι που κάνει τις τρέχουσες συνομιλίες με την Ελλάδα τόσο κουραστικές. Στις τελευταίες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πείσει τους Έλληνες πως υπάρχει απλούστερος τρόπος να μείνουν στην ευρωζώνη- τρόπος που δεν περιλαμβάνει ριζικές μεταρρυθμίσεις »

«Ίσως δεν θα έπρεπε να έχει δώσει τέτοιες υποσχέσεις», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως ο ίδιος είχε επανειλημμένως προσπαθήσει να βρει τρόπο η Ελλάδα να αφεθεί να σταθεί στα πόδια της.

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διέψευσε ότι κρατά πιο σκληρή στάση από την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ σε ό,τι αφορά μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Στο ερώτημα ποια είναι η σωστή λύση για την Ελλάδα η καγκελάριος και εγώ συμφωνούμε απολύτως», υπογράμμισε.
«Έχω καταβάλει πολλές δυνάμεις και έχω δεσμευθεί για να βρεθεί ένας δρόμος για την Ελλάδα ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια της (…) το 2012 ζήτησα ένα κούρεμα του χρέους ύψους 53%. Τέτοιος είναι ο ρόλος μου ως “του σκληρού” απέναντι στην Αθήνα», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.