Βέβαιος ότι η συμφωνία δεν θα είναι καλή εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ένα τρίτο μνημόνιο θα είναι καλύτερο από τη χρεοκοπία.

«Είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία απ’ ότι πριν από 10 μέρες, ωστόσο υπάρχει ακόμα δρόμος» δήλωσε στα «Παραπολιτικά 90,1», τόνισε δε ότι η οποιαδήποτε συμφωνία θα είναι καλύτερη από οποιαδήποτε μη συμφωνία.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης λέγοντας πως «είναι απορίας άξιον να θεωρούμε περίπου αυτονόητο να κυβερνά ένα κόμμα του οποίου το 40% θέλει να βγούμε από το ευρώ». Χαρακτήρισε μάλιστα ένα ενδεχόμενο Grexit ως μια «νέα μικρασιατική καταστροφή».

Ερωτηθείς για το εάν η ΝΔ θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας είπε πως «όταν η χώρα κινδυνεύει με εθνική καταστροφή, οι πολίτες ζητούν από τα κόμματα στοιχειώδη συνεννόηση. Αν ο κ. Τσίπρας έχει το θάρρος να συγκρουστεί με τους διάφορους ακραίους του κόμματος του, τότε θα διαμορφωθεί ένα πλαίσιο για περισσότερη συνεννόηση».

Μιλώντας, τέλος, για τα εσωκομματικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως δεν είναι ευχαριστημένος από το βαθμό της αυτοκριτικής της ΝΔ από την ηγεσία της.